Tijdens de zware storm in februari is in het park weer de nodige schade ontstaan. Maar, waarschijnlijk doordat de bomen nog geen blad hadden valt de schade enigszins mee. Intussen zijn alle bomen die omgewaaid zijn geruimd, en andere die zwaar beschadigd waren per noodvergunning gekapt. Een bijzonder exemplaar van de beschadigde bomen is een zeldzaam type iep die zwaar scheefstond en ieder ogenblik kon omvallen. Het
Zuiderschuitje (naam van het veldje waar de boom stond) werd enkele dagen afgezet totdat besloten was wat er met de boom moest gebeuren.
Deze soort iep is zo zeldzaam dat het waarschijnlijk het enige exemplaar is in heel Amsterdam, de experts waren ook niet zeker welke iep het precies zou zijn. In ieder geval was de boom zo belangrijk dat in klein comité overlegd werd hoe we deze boom zouden kunnen redden. Vele opties werden besproken, van de boom weer rechtop te zetten en te stutten met een staalconstructie, tot gewoon kappen en een nieuwe te planten.
De redactie was bij dit overleg. De boom redden was een slecht idee, omdat de bodem slap en vochtig is. De iep zou het op den duur toch niet halen. Ook zagen wij dat de andere bomen op dat veldje ook niet in al te goed conditie verkeerden. Daarom werd besloten dat de boom zou worden platgelegd, in de hoop dat het zou overleven.
Maar toen dat gebeurd was bleek het toch niet zo'n goed idee, omdat de boom in liggende toestand te veel ruimte innam. De boom zal dus geruimd worden, maar niet voordat deze zeldzame boom gestekt is. Pas in het najaar is een goede tijd om te stekken, dus zal de boom daar nog even moeten blijven liggen. Als de iep is weggehaald, zal het veldje deels afgegraven worden en met steviger grond vervangen. Nieuwe bomen zullen dan op een ondergronds plateautje stevig verankerd worden. Ook de stek van deze zeldzame onbekende iep zal op deze manier op dezelfde plaats geplant worden.